Barion Pixel Ingyenes grafikai ellenőrzés | Reklámeszköz.hu

Ingyenes grafikai ellenőrzés

2020. július 07.

Értékelés

5
Átlag: 5 (7 szavazat)

Számunkra természetes, hogy a nálunk megrendelt nyomdai termékekre – legyen az 1 db kis méretű molinó, vagy több száz darab strandzászló – az ügyfél által biztosított nyomdakész grafikai anyagokat mindig díjmentesen ellenőrizzük.

A weboldalunkon minden nyomdai alapanyaghoz és reklámeszközhöz részletes grafikai útmutató és segédlet található, mely alapján az Ön grafikusa elkészítheti a megfelelő grafikát. Minden display termék esetében tanácsoljuk, hogy a grafikusnak küldjék meg a termék linkjét, hogy megismerhesse milyen reklámeszközre is tervez grafikát, és mik azok a szempontok, amiket nem árt ha szem előtt tart a tervezésnél.

Különösen nagy precizitást igényel például egy pop-up sajtófal grafikai tervezése, hiszen a panelek illesztésén nem mindegy, hogy milyen grafikai elemek vannak elhelyezve. A legtökéletesebb végeredményhez kerülni kell az apró betük és logók kettévágását, csakúgy mint például a nagyon aprólékos mintákat tartalmazó háttereket, hiszen a panelek illesztésénél óhatatlan, hogy minimális eltolódások keletkezzenek, amik torzíthatnak a mintákon. Ez a tekercses nyomdatechnológiából fakad, mert a nyomtatás sebessége nem állandó és egy több mint 2 méter hosszú nyomat esetén néhány milliméter eltérés is lehet.

Mit takar pontosan az ingyenes grafikai ellenőrzés?
Nézzük meg azokat a szempontokat, melyek alapján grafikusaink ellenőrzik a megkapott nyomdai anyagokat:

  • Megfelelő méretű a grafikai anyag?
    Nyomdai termék megrendelésénél mindig meg kell adni a gyártani kívánt méreteket, darabszámot, hiszen így ellenőrizzük, hogy az biztosan olyan méretben lesz legyártva, ahogy azt Ön szeretné.
  • Megfelelő felbontásban lett lementve a grafikai anyag?
    Általában a nagyméretű reklámgrafikákhoz minimum 150 dpi felbontást, az A4 papírméretnél kisebb anyagok esetében a 300 dpi felbontást kérünk. Természetesen lehetnek egyedi esetek, ahol ettől eltérő felbontást javaslunk, de ezt időben jelezzük.
    Itt fontos megjegyezni, hogy amennyiben a beágyazott képek minősége jóval kisebb (pl. csak 72 dpi), mint maga a nyomdai állomány, akkor a beágyazott kép nem válik varázsütésre nagy felbontásúvá. Grafikusaink a nyomdai állományokat 50-100%-ra nagyítva monitoron áttekintik a grafikát, de nem ellenőrzik minden egyes elemét! Elsősorban a grafika teljes méretét ellenőrzik, így a beágyazott elemek minősége és megfelelősége a grafika elkészítőjének felelőssége. Ha az ellenőrzés során észreveszük, hogy nem megfelelő minőségű elemet tartalmaz a grafika, akkor természetesen küldünk nézőképet a gyártás előtt.
  • Megfelelően vannak-e beállítva a színek?
    Nyomdatechnológiánként eltérő beállításokat kívánnak meg a kényesebb színek, mint például a fekete vagy a szürke szín.
    Érdekesség:
    - A tökéletes homogén fekete CMYK beállítása 3 különböző nyomdatechnikához:
    - Roll-up filmekre (eco szolvens és vízbázisú gépeinkhez) 20-20-20-100
    - PVC molinókra (szolvens gépekre) 0-0-0-100
    - Poliészter zászlókon (szublimációs gépekhez) 40-40-40-100
  • Nem esik-e takarásba egy fontos részlet a kész reklámeszközön?
    Fontos, hogy a grafikákat ne csak a monitoron lássuk, hanem el is képzeljük kinyomtatva: nem fog a ringli szöveget takarni? Nem hajlik hátra a grafika széle? Nincs túl közel a felirat a varráshoz vagy bújtatóhoz? Grafikai tervezésnél ezeket a szempontokat minden esetben figyelembevesszük.

További jó hírünk, hogy grafikusaink az apróbb hibákat és tökéletlenségeket díjmentesen javítják, amennyiben a leadott állományban ezt meg tudják tenni és ha ezt néhány perces munka alatt el tudják végezni. Ilyen hiba tipikusan, amikor a roll-up bannerek aljára elfelejtik az 5 cm kifutót rátölteni. Az ilyen javításoknál természetesen nem változtatunk a jóváhagyott grafika elrendezésén vagy lényeges tartalmán: mindössze apróbb igazítást végzünk rajta, hogy illeszkedjen a megrendelt reklámeszközre.

Az Ön ideje ugyanolyan fontos számunkra, mint a sajátunk, ezért nem fogjuk apró, kezelhető grafikai hiányosságokkal feltartani a gyártást. Így az esetek nagy részében ingyenesen elvégezzük a nyomdai előkészítési munkálatokat is. Szakképzett grafikusaink és tapasztalt nyomdászaink lelkiismeretesen odafigyelnek munkájukra.