Barion Pixel Kültéri reklámeszközök, rendezvény eszközök – 1. rész (banner állvány) | Reklámeszköz.hu

Kültéri reklámeszközök, rendezvény eszközök – 1. rész (banner állvány)

2023. április 24.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Vajon milyen lehetőségeink vannak, ha viszonylag kis méretű reklámfelületre van szükségünk, amely ellenáll a kültéri viszontagságoknak és egyben olyan mobil berendezések, amiket könnyű szállítani? Cikkünkben erre a kérdésre igyekszünk választ adni.

Kis méretű reklámfelületek létrehozásához kézenfekvő választás lehet egy banner állvány, de kültéren nem alkalmazható túl könnyű vagy kis méretű talppal rendelkező típus, mert a legkisebb széllökés is feldöntheti az állványt. Erre a problémára többféle speciális megoldás is létezik, amik vagy nagy méretű, esetleg lecövekelhető talpakkal orvosolják a problémát, vagy vízzel tölthető talppal biztosítják a stabilitást.

 

A Kültéri banner állvány jellemzői

A köztudatban leginkább az X banner vagy L banner állvány forog, de ezeken kívül is léteznek speciális, valamilyen egyedi megoldással kiegészített állványok. Ilyen például a kültéri banner állvány, melynek felépítése nagyban hasonlít a hagyományos X banner állványhoz. A nyomat rögzítése hasonlóképpen történik, vagyis a molinó nyomat sarkaiba elhelyezett karikákkal lehet megfogatni a reklámfelületet. A nyomat feszességét a négy darab rugalmas kar biztosítja, így minden körülmények között szépen megfeszül a molinó. Különlegessége, ami lehetővé teszi kültéri alkalmazását az, hogy a talpa egy nagy méretű ballon. De önmagában ez még nem elegendő a stabil működéshez. Ahhoz, hogy kültéren megfelelő biztonsággal lehessen bevetni, fel kell tölteni vízzel a talpat. A 18 literes ballon feltöltése után nagyjából 18 Kg súlyú talpat kapunk, ami stabilan tartja a körülbelül egy négyzetméteres reklámfelületet.

A reklámfelület mérete kétféle lehet, 60 × 160 és 80 × 180 cm méretekben gondolkodhat. A nyomat minden esetben egy PVC banner, vagyis PVC alapanyagú molinó, mely UV és vízálló, így nem okoz gondot, ha egy kicsit elázik egy hirtelen zivatarban. A reklámeszköz szállításához két darab minőségi vászon hordtáska áll rendelkezésre. A nagyobb méretűben a talpat, a kisebb méretűben a többi alkatrészt tudja szállítani. A molinó nyomat külön tekercsben szállítható.

 

A Kültéri roll-up állvány tulajdonságai

A hagyományos kialakítású roll-up állványok rendkívül népszerűek a beltéri rendezvényeken. Nem is csoda, hiszen könnyen szállítható, gyorsan összeállítható és viszonylag nagy méretű reklámfelülettel rendelkező reklámeszközök. Viszont kültéri körülmények között a kis méretű talp és nagy méretű reklámfelület nem éppen ideális párosítás. A kültéri körülményekhez való igazodás hívta életre azt a kültéri roll-up állványt, amit az alábbiakban fogunk bemutatni.

A Kültéri roll-up lába több, mint 80 cm hosszú, ezért maximális stabilitást biztosít. Nem kihajtható megoldás, mert nem férne el a hordtáskában, de nagyon egyszerű a szerkezethez rögzíteni. Tulajdonképpen 1-1 kis műanyag rögzítőelem elforgatásával erősen rögzül. A talpak végei furatolva vannak, és a csomagban talál kifejezetten ehhez a talphoz készített sátorcöveket is, így puha talaj esetében további rögzítési lehetőség is rendelkezésre áll. Ezen felül a nyomat tartó rúd egy rugós egységgel is ki van egészítve, ami további stabilitást biztosít nagyobb széllökések esetén is.

A reklámfelület mérete a hagyományos roll-up állványok tipikus méretezése szerint lett kialakítva. 85 × 200 cm látható mérettel rendelkezik, és mindezt kétoldalas módban tudja nyújtani, vagyis az állvány mindkét oldalán egy-egy külön nyomat áll rendelkezésre. A nyomat egy teljesen fényzáró, ezüst hátú roll-up filmből készül. UV és vízálló tulajdonságú, mert oldószeres (eco-solvent) nyomdagéppel gyártjuk, így a fotóminőségű nyomat gyönyörű és tartós megoldás.

Szállításhoz természetesen alaptartozék a minőségi, bélelt és teljes hosszában cipzáras hordtáska, melyben minden alkatrész elfér.

Mindkét kültéri reklámeszköz helyes működésére egy év termékszavatosságot vállalunk, így biztos lehet abban, hogy tartós, minőségi terméket vásárol.

Cikksorozatunk következő részében a strandzászló lesz a középpontban.